Gemeente Lingewaard gestart met de MobiMaand

Gepost op 7 september 2020

Dit weekend was de start van de MobiMaand in de gemeente Lingewaard. Wethouder Aart Slob van de gemeente en Pieter Siekman van Lingewaard Energie hebben zaterdag 5 september twee elektrische deelauto’s in gebruik genomen. In het bijzijn van de werkgroep EV Deelauto en testrijders werden de eerste duurzame rondjes gereden.

“Het is een periode die bruist van energie” sprak wethouder Slob de aanwezigen toe. “Ook dit initiatief met de deelauto laat zien dat er veel energie gestoken wordt in nieuwe vormen van duurzaamheid. De werkgroep EV deelauto heeft hard gewerkt om dit mogelijk te maken en wij dit project dan ook van harte”. Pieter Siekman van de energie coöperatie dankte de gemeente voor hun vertrouwen en bijdrage; “Hierdoor kunnen we als energie coöperatie onze bewoners tegen een aantrekkelijk tarief laten kennismaken met elektrisch rijden, zonder dat ze zelf een auto hoeven aan te schaffen”.

Wethouder Aart Slob neemt ‘sleutel’ in ontvangst van Pieker Spiekman

Start in Huissen en op 3 oktober naar Bemmel

Tijdens de testmaanden zullen er twee auto’s van Mobi worden ingezet. In september staan ze in Huissen en op 3 oktober verhuist er een naar Bemmel. Op die zaterdag is er bij de Theaterkerk vanaf 10 uur voor alle bewoners een testrit- en kennismakingsdag. Op 16 september (online) en 9 en 10 oktober zijn er ook informatiemomenten.

Dubbele primeur

Voor Mobi is de start in Lingewaard een dubbele primeur. Het model Peugeot e-208 is nieuw en het zijn hun eerste auto’s met de naam MobiOost. “Wij richten ons specifiek op deelmobiliteit in landelijke gemeenten en altijd in samenwerking met lokale initiatiefnemers” aldus Han-Paul van Westing. “We zijn gestart met MobiNoord en nu dus ook MobiOost. Met de werkgroep is de samenwerking erg plezierig en de eerste belangstelling is positief”.