Ervaar de stilte en de verhalen van het Groningse landschap in een elektrische deelauto

Gepost op 20 juli 2020

Zoek je een bijzondere belevenis voor een dagje uit met partner of het gezin? Wil je je eigen regio nog beter leren kennen en je laten verrassen door inspirerende verhalen en legendes? MobiNoord en The Grone bieden een bijzondere combinatie aan: Kennismaken met elektrisch rijden op een fraaie route en onderweg geïnformeerd en getipt worden over bijzondere locaties om de hoek.

Als je een rit boekt in een van de elektrische deelautauto’s van Mobi, dan ontvang je een unieke toegangscode voor deze toer.  De vier-persoons deelauto’s staan volgeladen voor je klaar op de stationslocaties van Zuidhorn, Winsum en Uithuizen. Ze staan ook in Leek, Marum en Grootegast bij de gemeentehuizen. In de MobiApp vind je vanzelf de startlocaties.

Welke verhalen ga je horen en ontdekken?

De route voert door de gemeenten Westerkwartier, Het Hogeland, Loppersum en Groningen en doet plaatsen aan als Aduard (klooster), Leens (Verhildersum), Noordpolderzijl, Warffum en de Eemshaven. Onderweg biedt The Grone app je interessante informatie over het landschap, bijzondere gebouwen, de natuur en onder meer het thema water in vele facetten. Ook is er een verhalenverteller die je al rijdend een inkijkje geeft in de rijke historie van Groningse helden van vroeger en nu. Je kunt de route en de verschillende stops en bezoeklocaties zelf bepalen en zo de route aanpassen aan je tijd of interesses. Onze tip: neem de tijd en geniet van de ruimte en stilte!

€ 10 gratis rijtegoed als welkom bij Mobi!

Het werkt zo: download de MobiApp in de AppStore of Google Playstore en maak een volledig account aan. Je rijbewijs en een bankrekening zijn daarvoor nodig. Houd er rekening mee dat het 24 uur kan duren voor je rijbewijs is goedgekeurd. Nadat je account is goedgekeurd ontvang je een couponcode van ons. Deze coupon voer je in de MobiApp in en je krijgt direct 10 euro rijtegoed. Benieuwd hoe? Lees het in het blok ‘Acties en tegoeden’ van de FAQ.

Kies nu je dag en een deelauto op de startlocatie van jouw keuze via de MobiApp.  Reserveer voor zeker 4 uur of meer, zodat je de tijd hebt je te laten verrassen. Je betaalt na afloop per incasso en alleen de daadwerkelijke uren (€ 3,- pu) en gereden kilometers (0,29 ct pkm).

Meer weten over hoe de MobiApp werkt? Bekijk hier het instructiefilmpje

Tips voor rijden onderweg met TheGrone-App

Download voor je rit TheGrone-app en voer de toegangscode in die je per mail ontving bij het aanmaken van je account. Kies daarna:”join route” en op de kaart vind je informatie, verhalen en linkjes naar Google maps. Onze tip is je telefoon met navigatie aan te sluiten op de audio van de auto. Dan rij je veilig en relaxed en heb je alle tijd om tegelijk te luisteren en om je heen te kijken. Want er is genoeg te zien.

Een impressie van TheGrone-app en hoe je hem samen met de auto audio gebruikt vind je hier

De auto: een stille elektrische ervaring!

Je rijdt in een Nissan Leaf, een luxe, ruime 4-persoons auto. De hele Grone-route is 110 kilometer. Het bereik van de deelauto zeker 175 kilometer of meer, afhankelijk van hoe zuinig je rijdt. Zet hem aan einde van je rit weer aan de laadpaal. Alle instructies voor de auto vind je op het Youtube-kanaal van Mobi en op Mobinoord.nl. Maar ook onze helpdesk is 24 uur voor jullie bereikbaar via het nummer 085 – 13 000 86.

We wensen je een mooie rit en fijne belevenissen!